Składniki
Składniki ekologiczne:
Zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych warzyw (20%) [w tym: bulwy topinamburu (60%), korzenie marchwi (16,6%), korzenie pasternaka (16,6%), korzenie i nać pietruszki (6,8%)].
Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Zalety stosowania
600 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Pozytywny wpływ na zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit.
Uzupełnienie diety w składniki bioaktywne obecne w ekstrakcie z bulw topinamburu.
Wygodne dawkowanie, dzienna porcja skoncentrowana w małej ilości płynu.
Bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji warzywnej. Charakteryzuje się świeżym, warzywnym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem.
Produkt: BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW I SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH, ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY, NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY.
Żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych stanowią uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną.
Dla kogo?
Produkt przeznaczony jest dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, wegan,
wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.
Kiedy stosować?
Przeznaczony do spożycia jako element codziennej, zrównoważonej diety 3 razy dziennie podczas posiłków.
Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać.
Przechowywanie: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Uwagi: Barwa i smak koncentratu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji. Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w koncentracie biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.